Leverantörer

En inredning från SandC är sällan bara snickerier utan oftast en färdig helhetslösning med vitvaror, bänkskivor, beslag och blandare. Våra erfarna montörer och inredningssnickare levererar högkvalitativt arbete snabbt och effektivt varje gång

Vi på SandC ställer höga krav på våra samarbetspartners såväl för kök som förvaring eller andra inredningsdetaljer. Företagen du ser här är de vi valt att samarbeta med och som delar våra värderingar och kvalitetskrav.

 KUNGSÄTER KÖK

kungsäter exklusivlåda
Kungsäterkök- Massiv kvalite i allt från lådor och stommar till köksluckorna!

Inte långt ifrån Varberg, ca 3 mil österut på gränsen till Småland, ligger en ort som heter Kungsäter. Här finns  Kungsäter kök. I flera generationer har de byggt kök här och fortfarande är bolaget privatägt varav några ur samma familj som för över 100 år sedan (1908) startades tillverkningen här i Kungsäter.

Om du uppskattar svensktillverkad kvalitet, flexibilitet och leverans- säkerhet har du hittat rätt. Kungsäter kök har nämligen bestämt att kvalitet skall vara Nummer 1 av våra konkurrensfördelar när vi väljer både råvaror och samarbetspartners.

Nu växer förstås inte valnöt runt hörnet, så vissa träslag måste naturligtvis inhandlas utifrån, men då är det fortfarande kvaliteten som i första hand får avgöra inköpta varor och tjänster. Lägg därtill vår förmåga att kunna anpassa köket till just dina mått, vinklar och önskemål så har du möjlighet att få ett unikt, personligt kök. Kvalitet är dock inte bara hårdvara och hantverk.

SILESTONE

Silestone är det enda märket som ger dig en certifierad garanti. Skriftligen. Endast ett världsledande företag, som är den största tillverkaren av ytmaterial av kvarts och det enda med antibakteriellt skydd, skulle kunna utmärka sig på nytt genom att ge en verklig tioårsgaranti på Silestone. Silestone är en naturlig kvartsprodukt som skapats för dekoration av moderna kök och badrum, genom en hantering som ger vackra och varierande färger, extraordinära texturer och hög prestanda. Det är det enda ytmaterialet med ett antibakteriellt skydd som garanterar maximal hygien för ytorna.

Silestone består till 94 % av naturlig kvarts, vilket ger produkten en extraordinär hårdhet och hållbarhet. Silestone är den första och enda arbetsytan av kvarts med antibakteriellt skydd, vilket ger den hygieniska egenskaper som är unika på marknaden. Det är ett utmärkt ytmaterial för arbetsytor i kök, badrum, golv och väggbeläggningar, med minimala skarvar.

Silestone erbjuder många färgnyanser, vilket ger otaliga dekorativa möjligheter: från en arbetsbänk i köket till ett helt inredningsprojekt. Silestone är en investering för framtiden. Silestone är för alltid.

Silestone består till 94% av naturlig kvarts vilket gör materialet utomordentligt hårt och motståndskraftigt. Silestone är även den enda bänkskivan av kvarts med anti-bakteriellt skydd. Det är ett utmärkt material till köksbänkar, badrumsskivor, bord, golv och väggar.

Silestone finns i en mängd olika färger som alla erbjuder dekorativa möjligheter till allt från enkla lösningar till avancerade projekt. Tillgängliga tjocklekar 12, 20 och 30 mm.

Silestones märken;

  • ECO By Cosentino är en produkt tillverkad av 75% av återvunnet material såsom spegel, glas, porslin, keramik, och förhårdnad aska. Även 94%av det vatten som används i tillverkningsprocessen återanvänds.
  • Sensa är en granitkollektion som importeras uteslutande från Brasilien med en revolutionerande behandling kallad Senguard som ger god fläcktålighet och som garanterar lång hållbarhet för dina bänkskivor.
  • Silestone finns i ett flertal färger och varianter. Varje serie innehåller färger med samma karakteristiska drag,  färger eller speciella utseende.De olika typerna av Natursten kan delas in i fyra huvudgrupper: granitlika stentyper, marmor/ kalksten, skiffer och sandsten. Dessa lämpar sig olika bra för olika användningsområde. Kontakta oss på Ink inredning och kök om du vill veta mer.

SPEKVA

SPEKVA  erbjuder skräddarsydda bänkskiveslösningar i högsta kvalitet. Företaget står för nytänkande , Kvalitet och innovation.

Spekva i Danmark är en fantastisk leverantör av bänkskivor, matplatser och huggkubbar till våra kök . Hantverkarna vid fabriken har ett stort hantverkskunnande och gör sällan två likadana bänkskivor. Var och en är ett mindre mästerverk med sin egen karaktär . Bänkskivan bearbetas in i minsta detalj för att passa perfekt med kundens vision om ett exklusivt badrum eller kök .
Spekva är experter på installation av din träskiva. De kan konsten att på ett elegant och unikt sätt och kombinera olika träslag och material . De arbetar med  över 25 olika typer av det finaste trä som finns.
Trästripsensorteras och  riktas nogrannt innan de limmas ihop  och färgerna samordnas, Den färdiga bänkskivan uppvisar ett vackert mönster med sina årsringar och Naturens avtryck och unika särprägel godkänns av Spekvas skickliga hantverkare. Naturens unika avtryck hjälper till i skapandet av unik möbler och skivor .

Idag är Spekva en modern fabrik som sysselsätter ett stort antal proffessionella hantverkare. Anläggningen är stor,Spekva är en av Danmarks främsta tillverkare av skräddarsydda bänkskivor i trä.och matsalsbord som passar ditt kök.  Spekvas stora styrka ligger i deras förmåga att uppfatta de senaste trenderna inom kök och badrum . Du kan läsa mer om spekva här

Visste du att världens bästa spis är en svensk uppfinning? Välkänd för sina suveräna matlagningsegenskaper och tidlösa design. Varje AGA-spis skapas av skickliga hantverkare och med teknik som ärvts genom generationer.

AGA Spisen finns i många härliga färger olika modeller och storlekar. En AGA för varje stil och varje kök!

Välkommen in till oss för att hämta en broschyr

 FALCON

Spisar sedan 1830.

Året var 1830 när vi tog fram världens allra första kokspis, eller ”The kitchener” som den kallades. Den formgavs och byggdes av William Flavel, son till företagets grundarfamilj, och spisen innebar en revolution för dåtidens matlagningskultur. I ett trollslag blev det enklare, snabbare och effektivare att laga mat. Spisen skapade faktiskt visst tumult och har stått modell för alla spisar som tillverkats därefter. Kokspisen stod även modell för den innovativa gjutjärnsteknik som användes av vårt systerbolag AGA. På den tiden gick vi i täten – och det gör vi fortfarande. Vi har fortsatt växa och blivit Europas främsta spistillverkare tack vare vårt nytänkande, vår designkänsla och vår pålitlighet – egenskaper som du även finner hos våra kyl- och frysskåp, vinförvaringslösningar, diskbänkar, diskmaskiner och matlagningskärl.

LA CORNUE

I La Cornues sortiment finner man allt som ett kök kan efterfråga; köksredskap, spisar, porslin och kompletta kökslösningar. Företagets stolthet, dess högklassiga spisar, innefattar tre olika modeller; Château, Cornuchef samt CornuFé.

Ink inredning och kök är en stolt återförsäljare av La Cornues sortiment.
Ink inredning och kök är en stolt återförsäljare av La Cornues sortiment.

Produkterna görs för hand och materialen är noga utvalda för högsta kvalité och livslängd. Samtliga spisar har en välvd ugn som är patenterad och producerar en naturlig värmecirkulation för bästa möjliga prestanda. Altt för att underlätta arbetet av även de mest komplexa  menyer. Naturligtvis kan cornues handgjorda spisar tillverkas helt i enlighet med dina önskemål. Kanske önskar du endast en gasugn?,bara el?, gasbrännare eller  en annan kombination utav elektriska plattor, lavastenar, teppanyaki grill eller kanske en  induktionsplatta? När det gäller valet av ytskikt i  kombinationer med avseende på alla material och färger, är de nästan oändliga. Vi på Ink inredning och kök mycket stolta över att få vara återförsäljare av La Cornue.

 

BLANCO

INK inredning och kök
Blanco Culina S Engreppsblandare med utdragbart munstycke!

Välj en köksblandare som matchar ditt kök. Blanco är en av de ledande leverantörerna inom köksteknologi, och med mer än 80 års erfarenhet och expertis står BLANCO för att utveckling och inovation hålls på högsta nivå, för att alltid kunna presentera lösningar som gör ditt liv enklare. Genom ett omfattande program av modeller lämnas det stora möjligheter för att tillmötesgå dina individuella önskemål och krav. Njut av förstklassig funktion, innovativ design och lättsköthet. BLANCO – för kvalitet.

BLANCO köksblandare med hög kvalitet och en vidsträckt skala av extra funktioner är en genuin hjälp för att göra det dagliga arbetet lätt, från att tvätta grönsaker till att diska kastruller.

ILVE

Det finns över 200 Ilve-gasspisar att välja mellan. Vanliga gasspisar och jättestora. Rostfria spisar och grafitgråa. Röda gasspisar och gröna. Och blåa! Gasspis med grillhäll och gasspis med stekbord. Till och med spisar med induktions-häll. Spisar med en ugn, och spisar med två ugnar. Majestätiska Majesticspisar. Nostalgiska Nostalgiespisar och stilrena Hi-Techspisar.

ILVE Professional Plus Hi Tech
ILVE Professional Plus Hi Tech

ILVEs spisar finns med en mängd olika hälltyper. Vanliga gas-brännare, stekbord, keramisk el-häll och induktion, grill häll, coup-de-feu… Välj, kombinera och skapa en spis som passar just din typ av matlagning.

 

 

HANDGJORT KAKEL

ELISABETH SVENSSON

Elisabet Svensson tillverkar unika kakelplattor i både porslin och i lergods. Hon har en lång erfarenhet av keramik och har gjort en mängd offentliga utsmyckningar och gestaltningar i vårt avlånga land. I vår butik på Tivoligatan 11 i Kristianstad. finns ett stort urval av kakel, färger, strukturer och glasyrprover.De handgjorda kakelplattorna har en levande  och djup yta och det är lätt att se de enorma möjligheterna att göra köksinredningen än mer levande och personlig. läs mer om Elisabeth Svensson här

Handgjort kakel
Stora möjligheter att skräddarsy ett handgjort kakel till kök och badrum. Elisabet Svenssons handgjorda kakel hittar du hos SandC Kristianstad

Fired Earth erbjuder ett stort urval av designade produkter där det mesta är handgjort av naturmaterial med mycket hög kvalitet. Fired Earth har sedan starten en tydlig linje med grundläggande värderingar i botten. Hantverk, orginalitet, kreativitet och äkthet. Det är viktiga hörnsstenar för Fired Earth. Alltid ett steg före på jakt efter innovativa produkter. De värnar om naturmaterial som är miljövänliga, outslitliga och karaktärsstarka. Fired Earth startade i England år 1984.

LIEBHERR

Inom området hushållsapparater kännetecknas Liebherrs produkter av innovativa idéer, modern design och genomtänkta lösningar för optimal användarkomfort. Hit hör bords- och golvkylskåp, kyl- och fryskombinationer, bords- och golvfrysar, djupboxar, förråds- och dryckeskylskåp, vinklimatiserings- och vintempereringsskåp liksom kyl- och frysskåp för yrkesmässig användning. Märket Liebherr symboliserar kvalitet i Europa och övriga världen. Dagligen lämnar över 7 000 apparater de olika produktionsställena.

 TAPWELL

Tapwell har en enkel affärsidé: hög kvalitet och innovativ design till bra priser. Det är den enkla principen bakom deras stora framgångar på den svenska marknaden för köks- och badrumsarmaturer. När det gäller Tapwells armaturer finns det också några ord att säga om materialvalen, den funktionella kvalitén och designen: Tapwell lägger all tillverkning i Italien, som är världsledande när det gäller teknik, material och design. Tillsammans med Tapwells stora kännedom om svenska byggnormer, försäkringsnormer, installationsmetoder och konsumentönskemål – och deras förmåga att översätta dessa i tydliga kravspecifikationer – kan resultatet bara bli ett: hög kvalitet och innovativ design till bra priser.

 

QUOOKER

Det startade egentligen 1970. Den holländske ingenjören Henri Peteri blev involverad i en internationell livsmedelskoncerns utveckling av Minutsoppan. “Man behöver bara hälla kokande vatten på soppulvret, så har man Minutsoppa”, löd devisen, men Henri var inte imponerad för det tog ju minst fem minuter att koka vattnet, så någon minutsoppa var det väl knappast?
Det, som startade som ett hobbyprojekt och en tokig tanke, utvecklade sig till en sann besatthet, och Henri Peteri knogade dygnet runt för sin vision – en kran som konstant tillhandahåller 100 gradigt kokande vatten. Efter tröga år på 70 talet, 7 pantbrev på familjens hus och en tom bankbok, måste Henri Peteri dock skrinlägga sin dröm och koncentrera sig på att försörja sin familj.
Men 1985 tar Henris son Niels upp Quookeridén. Med en färsk juristexamen i bakfickan på arbetarbyxan, drog Niels ner sin far i källaren igen, röjde bordtennisbordet ur vägen och borstade dammet av idén om den kokande vattenkranen.

Quooker - Den kokande vattenkranen!
Quooker – Den kokande vattenkranen!

1993 hoppar även sonen Walter på projektet, även han nykläckt jurist, även han med en skarp blick för faderns ursprungliga vision. Nu kom det äntligen kok i Quookerprojektet och en färdig produkt kunde snart marknadsföras. 2000 kom så vändpunkten och en lönsam och funktionell produkt verkade ha funnit sitt grepp om marknaden. Idén från källaren 1970 hade äntligen, efter en lång resa, blivit verklighet och Quookern blev en del av det välsorterade köket.

Sett med vår tids gröna ögon, är Quookern inget mindre än ett genidrag. Jämfört med en gryta vatten på en gaslåga, en el-platta eller induktionshäll är Quookern skoningslös. Inte heller en traditionell vattenkokare kan matcha Quookerns minimala el- och vattenförbrukning. Ca 30 öre per dygn kostar det de drygt 500 000 europeiska Quooker-användarna att ha en konstant källa av kokande vatten till matlagning, rengöring, kaffe och te tillhands.
Bekvämlighet, vatten – och energibesparing är således kärnan i Quookerns 41-åriga resa från ritbordet till det moderna köket – äntligen kan vi få minutsoppa … på minuten. 

PURUS

Purus är en av Skandinaviens ledande aktörer inom VVS. Koncernen arbetar inom golvbrunnar, golvrännor, inomhusavlopp, rostfri sanitet och rostfri inredning.Varumärket Purus har en stark ställning på den svenska marknaden  och märket är synonymt med hög kvalitet och säkerhet. Purus diskbänkar är framtagna och tillverkade i Sverige. Fabriken med mer än ett halvsekels erfarenhet, ligger i Smålandsstenar. Purus har över 40 års erfarenhet av utveckling och tillverkning av både standard och skräddarsydda lösningar i rostfritt stål

Purus specialitet är speciellt robust och solid design som finns i standardutförande och skräddarsydda lösningar på uppdrag. Förutom att du kan skräddarsy din diskbänk kan du även skräddarsy din disklåda. Kom in och prata med oss på Ink inredning och kök så berättar vi mer.

CYLINDA

Cylinda tillverkar idag smarta, snygga, effektiva och energisparande vitvaror som gör vardagen enklare och bekvämare i många år framöver.  De utvecklar ständigt nya innovativa produkter som är anpassade för de svenska hemmen.

Kort om Cylindas  historia

En majdag 1950 fick Karl-Erik Andersson från Jung en brilliant idé. Under en tid hade han bekymrat sig för sin mor som slet för att få vardagssysslorna att gå ihop. Tvättandet var extra slitsamt eftersom hennes enda hjälpmedel bestod av en gammal tvättbräda. Efter många skisser och ännu fler prototyper kunde Karl-Erik äntligen visa upp lösningen på problemet: en sprillans ny trumtvättmaskin i rostfritt stål med inbyggd centrifug och värme, vilket var något alldeles sensationellt på den tiden. Karl-Eriks mor blev förstås överlycklig och det dröjde inte länge förrän fler fick upp ögonen för nymodigheten. 1958 var produktionen igång i större skala och varumärket Cylinda föddes med hjälp av en namntävling.

Cylinda tvättmaskin FT 776 är den första tvättmaskinen som rekommenderas av Astma och Allergiförbundet,
Cylinda tvättmaskin FT 776 är den första tvättmaskinen som rekommenderas av Astma och Allergiförbundet,

Idag erbjuder Cylinda alla vitvaror ett hem kan tänkas behöva, för både kök och tvättstuga. Förutom tvättmaskiner återfinns torkskåp och tumlare, diskmaskiner, kylskåp och frysar, spisar, hällar, ugnar, fläktar och ett brett sortiment av tillbehör. Tack vare att företaget har rötterna och utvecklingsavdelningen kvar här i Sverige har Cylinda en unik kunskap om vilka förutsättningar och behov som finns här. De har till exempel anpassat sina produkter efter svensk vattenkvalitet och arbetar ständigt med att ta fram ännu tystare och effektivare produkter – samtidigt som de minimerar elförbrukningen. 2006 lanserade vi världens första Svanenmärkta tvättmaskin och ett år senare introducerades Svanenmärkta diskmaskiner. Idag erbjuder Cylinda 5 års garanti på sina Svanenmärkta produkter och Sverigeprodukterna – och efterfrågan ökar för varje år.
För att du ska känna dig helt trygg efter ditt köp så har Cylinda en egen serviceavdelning som kan stå till tjänst med experthjälp och snabba utryckningar. Allt för att du ska känna dig helt trygg, både före och efter ditt köp.

 

CORIAN

Corian® är ett material, som har en enastående hållbarhet och som lämpar sig för exklusiv design både i privata hem och offentlig inredning. Corian® kan göras i de mest komplicerade former eller i enkel design i ett enda stycke utan någon synlig fog. Det är bara fantasin som sätter gränserna!

Corian® uppfanns och lanserades av DuPont för drygt 40 år sedan. Det är ett material, som har en enastående hållbarhet och som lämpar sig för exklusiv design både i privata hem och offentlig inredning. Corian® lämpar sig lika väl  som väggbeklädnad i t.ex. duschrum som för arbetsytor och bänkar. Eller för möbler och belysning. Listan på nya användningsområden växer.

Corian® är ett kompositmaterial som består av 2/3 delar naturliga mineraler och 1/3 del akryl samt pigment. Corian® levereras i skivor samt disklådor och handfat. Endast auktoriserade snickerier bearbetar Corian®. När en auktoriserad Corian® producent utför monteringen, omfattas hela installationen av en 10 års begränsad produktgaranti.

LECHNER

Glas

För många inom möbel och inredningsbraschen är glas ett modernt material. I den privata sektorn används det huvudsakligen i kök och badrum och används just på grund av sina egenskaper (hygieniskt och lätt att rengöra)  mer och mer. Lechner erbjuder en stor variation på mönster och uttryck. Individuella lösningar ökar efterfrågan.  Genom att trycka motiv på klarglas uppstår det ett djup i dekoren och färgens lyster kommer till dess rätt. På matta ytor (satin+ och mezzo) styrs ljuset i olika riktningar i rummet och ytan får en behaglig mjukt skimmer.

La Vico 12mm kan användas både i köket och i badrummet som bänkskiva eller stänkskydd. Vitro 6mm säljes endast som stänkskydd.

Acrylmaterial

Lechner acrylmaterial är ett 10 mm massiv och helt genom färgad modernt material som tillverkas i Rothenburg o.d.Tauber.
Produkten heter Elements by Lechner® och används i köket såsom övrig interiör. Vi kan även leverera själva elements matarialet till dig som ger en mycket hög variationsmöjlighet med produkten Delian by Lechner®. Elements har en djupverkande yta och kan därför lätt kännas igen. Ytan känns varm och len. Acryl materialet är homogent och utan porer och har därmed en idealisk yta för att användas i kök och badrum. Efter många års användning finns möjligheten att arbeta upp materialet och du får återigen en yta som ny.